Ohjaajat

Yöstäjän ohjaajat ovat korkeakoulutettuja ja kokeneita alansa ammattilaisia: mm. kirjallisuustieteestä tai kasvatustieteestä valmistuneita maistereita, opettajia ja kulttuurituottajia. Kehitämme ammattitaitoamme ideoimalla opetuksen sisältöjä yhdessä ja antamalla toisillemme vertaispalautetta. Ohjaajajoukkomme yhteinen osaaminen ja asiantuntijuus ulottuu laaja-alaisesti kaikenikäisten opetuksesta tapahtumatuottamiseen, erilaisten tekstisisältöjen kirjoittamiseen ja kuvittamiseen.

 

Pia Krutsin

Olin mukana perustamassa Sanataideyhdistys Yöstäjää vuonna 2003. Yöstäjän riveissä olen hoitanut puheenjohtajuutta ja taloushallintoa, toiminut tuottajana, kehittänyt opetussuunnitelmaa, ja ennen kaikkea opettanut: harrastusryhmiä, koulutyöpajoja, vauvoja, vanhempia, erityisoppilaita ja opettajia. Koulutukseltani olen filosofian maisteri yleisestä kirjallisuustieteestä. Toimin myös kirjallisuusalan freelancerinä: opetan kirjoittamista, koulutan kaunokirjallisuuden käyttöön ja työskentelen kirjallisuusjärjestöissä. Minulle tärkeintä sanataiteessa on lapsen ja kielen kohtaaminen, joka yllättää aina.

Minttu Tervaharju

Olen yleisestä kirjallisuustieteestä valmistunut filosofian maisteri, sanataideopettaja ja kulttuurialan freelancer. Erikoistumisalueeni ja suosikkiaiheeni kirjallisuuden saralla on kapinallinen, paheksuttu lastenkirjallisuus ja lastenkirjasensuuri.  Liityin Yöstäjään vuonna 2011, mistä lähtien olen opettanut sanataidetta yksittäisissä työpajoissa, lyhytkursseilla sekä viikoittain kokoontuvissa sanataideryhmissä ja lorupiireissä. Nautin eniten sanataiteen tekemisestä lasten kanssa, sillä mielestäni siinä korostuu erityisen hienosti mielikuvituksen rajattomuus ja rohkeus heittäytyä kielen vietäväksi. Opetustyöni suurin ilo on todistaa kirjoittamisen riemua ja sen voimauttavaa vaikutusta. Vuoden 2015 alusta toimin Yöstäjä ry:n puheenjohtajana ja taloudenhoitajana.

Anna Elina Isoaro

Olen ohjannut Yöstäjässä muun muassa eri ikäisten viikottaisia ryhmiä, koulutyöpajoja, aikuiskoulutuksia ja Taidekaari-projektin pajoja vuodesta 2004 alkaen. Koulutukseltani olen Suomen kirjallisuudesta valmistunut filosofian maisteri. Minulla on myös paljon kokemusta tapahtumatuottamisesta niin Yöstäjässä kuin muualla; tällä hetkellä toimin kolmatta vuotta Työväenkirjallisuuden päivän koordinaattorina.  Minulle sanataideopettajan työ on luovuudesta nauttimista. Harjoituksia keksiessäni saan toteuttaa omaa mielikuvitustani ja oppilaiden tekstejä lukiessani ihastella, miten värikkäisiin maailmoihin harjoitukseni on kirjoittajat johdattanut. Olen itse myös runoilija: esikoisteokseni Puolen mantereen kerhossa ilmestyi syksyllä 2011 ja toinen kokoelmani julkaistaan keväällä 2016. 

Henna Laininen

Olen sanataideopettaja, kuvataiteilija ja museokasvattaja, aina valmis oppimaan uusia taikavoimia ja parantamaan maailmaa. Yöstäjässä olen ohjannut viikoittaisia sanataideryhmiä, koulutyöpajoja ja koulutuksia vuodesta 2003 lähtien. Lisäksi olen ohjannut museokierroksia ja työpajoja Tampereen kaupungin Taidekaari –kulttuurikasvatusohjelmassa, Tampereen taidemuseossa ja Mediamuseo Rupriikissa. Minua innostaa menneisyyteen ja tulevaisuuteen matkailu sanataiteen keinoin. Viime vuosina olen työskennellyt sanataidetta ja kansanperinnettä sekä sanataidetta ja ympäristökasvatusta yhdistävien projektien parissa. Koulutukseltani olen filosofian maisteri, pääaineena yleinen kirjallisuustiede, sivuaineina taidekasvatus, mediakulttuuri ja opettajan pedagogiset opinnot. Opiskelen parhaillaan kuvataiteen maisterin tutkintoa Kuvataideakatemiassa. Kuvataiteen kentällä olen perehtynyt ympäristö-, yhteisö- ja videotaiteeseen. Vapaa-aikanani työstän runokokoelmaa, tanssin hiphoppia ja viipyilen leirinuotioiden äärellä. 

Jani Ikonen

Olen toiminut Sanataideyhdistys Yöstäjän kuvittajana ja graafisena suunnittelijana yhdistyksen perustamisesta lähtien. Lisäksi ohjaan Yöstäjän sanataidetyöpajoja sekä kuvataidetyöpajoja ja -kursseja Tampereen kulttuurikasvatusohjelma Taidekaaressa ja kansalaisopistoissa. Yöstäjän hallituksessa olen ollut mukana vuodesta 2014 lähtien.

Mariikka Manninen

Olen opiskellut pääaineenani teatterin ja draaman tutkimusta sekä kasvatustieteitä. Yöstäjässä olen ohjannut vuodesta 2008 alkaen erilaisia sanataidepajoja, koulutyöpajoja, aikuiskoulutuksia, Taidekaaren pajoja sekä pienten lasten sanataideryhmää. Sanataiteessa mahtavinta on luovuus ja rajattomat mahdollisuudet tuottaa erilaisia sanallisia taideteoksia. Sanataiteen ohella harrastan spinningiä sekä kuntosalilla rehkimistä, ja minut voi löytää myös koiran kanssa metsästä.

Maija Viherkari

Pääkoulutukseni on kulttuurituottaja (AMK). Sen lisäksi olen suorittanut sanataideohjaajakoulutuksen Ilmajoen opistolla. Olen ollut mukana Yöstäjässä vuodesta 2008. Tänä aikana olen työskennellyt Savu-projektin tuottajana, sekä pitänyt työpajoja muun muassa Pirkanmaan kouluilla, Taidekaari-projektissa ja erilaisissa tapahtumissa. Ryhmää ohjatessa saan iloa siitä, kun sanataideharjoitukset antavat inspiraation osallistujien teksteille tai suullisille tarinoille. Sanataidehetki on pysähtymistä ja tilan antamista luovuudelle niin yksilön kuin ryhmänkin näkökulmasta. Omalla ajallani harrastan opiskelua, puutarhamaan kuopsuttelua, koiran ulkoiluttamista ja olemista.

Tanja Hällstén-Huuki

Olen filosofian maisteri, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja sekä pian myös kasvatustieteen maisteri. Olen toiminut Yöstäjän ohjaajana vuodesta 2006 alkaen. Pääasiassa olen ohjannut sanataideryhmiä Lempäälässä ja Vesilahdessa sekä toteuttanut sanataidepajoja eri kouluilla. Sanataide on ollut aina tärkeä osa elämääni. Siinä saan toteuttaa mielikuvitustani ja luovuuttani sekä auttaa muita ilmaisemaan itseään entistä paremmin. Muita kiinnostuksen kohteitani ovat musiikki (pianon soitto ja klassinen laulu) ja teatteri.