Aikuisille

Aikuisten sanataideopetuksen sisällöt vaihtelevat kaunokirjallisuuden lukupiireistä luovan kirjoittamisen työpajoihin. Opetus seuraa pitkälti lasten ja nuorten opetusohjelmaa soveltaen sisällön osallistujien taitotason ja toiveiden mukaiseksi. Opetuksessa haetaan inspiraatiota kirjoittamiseen erilaisten virikkeellisten harjoitusten kautta, tutustutaan monipuolisesti erilaisiin teksteihin, kirjoittamisen tapoihin ja kirjallisuusteorian käsitteisiin. Aikuisopetus voidaan kohdistaa hyvinkin rajattuun aihealueeseen, kuten blogikirjoittamisen, novellin tai sosiaalisen median maailmaan. Ryhmissä voidaan keskittyä myös esimerkiksi käsikirjoitusten viimeistelyyn.

 

 

SANATAIDETTA TAMPEREELLA AIKUISILLE

Yöstäjän ohjaajien Tampereen seudun työväenopistossa vetämiä kursseja:

 

TEHDÄÄN OMAT LORUKORTIT

Sampola, T47 (Sammonkatu 2, Tampere)

Lauantai 10.00-13.15, 10.3.2018

Pia Krutsin, kurssimaksu 18€

Kurssilla tutustutaan suomalaisiin perinneloruihin sekä uudempiin lastenrunoihin ja kokeillaan niihin liittyviä toiminnallisia leikkejä. Lisäksi askarrellaan omat lorukortit yhteisiin loruleikkihetkiin lasten kanssa. Kurssi on tarkoitettu aikuisille ja sopii myös lasten kanssa työskenteleville, jotka haluavat työssään käyttää loruleikkejä. Mukaan omat muistiinpanovälineet ja sakset sekä nukke tai pehmolelu loruleikkien kokeilemista varten. Materiaalimaksu opettajalle 5 €.

Ilmoittautuminen Työväenopistoon. Katso ilmoittautumisohjeet tästä.

 

SATUJA AIKUISILLE

Sampola, T47 (Sammonkatu 2, Tampere)

Tiistaisin 17.00-18.30, 30.1.-10.4.2018

Mia Lempinen, kurssimaksu 38€

Kurssilla tutustutaan sadun lajeihin, sekä erityisesti aikuisille suunnattuihin satuihin. Sadut viehdyttävät yhä useampia ihmisiä ja niiden kautta tekstissä miltei kaikki on mahdollista. Kurssilla kirjoitetaan lyhyitä harjoituksia, sekä saadaan kirjoitustehtäviä. Kurssin lopuksi jokainen toteuttaa sadun, joka on suunnattu aikuisille. Halukkaat pääsevät lukemaan satunsa yleisölle esimerkiksi kirjastossa. Kurssi ei vaadi aiempaa kirjoittajakokemusta, mutta halua antaa ja saada palautetta teksteistä.

Ilmoittautuminen Työväenopistoon. Katso ilmoittautumisohjeet tästä.

 

TUOKSUVAT TEKSTIT

Sampola, 408 (Sammonkatu 2, Tampere)

Torstaisin 19.30-21.00, 18.1.-8.3.2018

Mia Lempinen, kurssimaksu 30€

Miten tekstin saa tuoksumaan, kuulumaan, tuntumaan, näkymään ja jopa maistumaan? Tällä kurssilla löydät keinoja aistien kirjoittamiseen, sekä omien tekstiesi tarkentamiseen. Lähetä kurssille ennakkotehtävä viimeistään kolme päivää ennen kurssin alkua (noin yksi sivu), jossa kuljet läpi metsän. Kuvaile metsää kaikilla aisteilla, muista myös maku ja tuntu sormissa. Kurssi sopii jonkin verran kirjoittaneille.

Ilmoittautuminen Työväenopistoon. Katso ilmoittautumisohjeet tästä.

 

TARINOIDEN TIISTAIT

Sampola, Talvipirtti (Sammonkatu 2, Tampere)

Tiistaisin 16.45-19.00, 16.1.-10.4.2018

Katja Krekelä, kurssimaksu 65€

Kirjoittajaryhmä, jossa voi työstää jotakin omaa tekstikokonaisuutta tai kirjoittaa lyhyitä yksittäistekstejä joko ohjaajan antamista aiheista tai oman mielen mukaan. Keskeistä ryhmässä on kirjallinen vertaistuki sekä palautteen antaminen ja saaminen.

Ilmoittautuminen Työväenopistoon. Katso ilmoittautumisohjeet tästä