Kirjalitta kiertueella -hanke on päättynyt

Vuodesta 2015 saakka järjestetty lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta laajeni 2018-2019 maakunnalliseksi hankkeeksi. Suomen kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto myönsi Sanataideyhdistys Yöstäjä ry:lle 45 000€ kärkihankeavustuksen, jolla Kirjalitta -tapahtumapäivät järjestettiin yhteensä seitsemässä Pirkanmaan kunnassa syksyn 2018 ja kevään 2019 aikana.

Kirjalitta-tapahtumat kunnissa sisälsivät tuttuun tapaan kirjailija- ja asiantuntijavierailuja, sanataidepajoja, lasten tekstejä, näyttelyitä ja muuta osallistavaa ohjelmaa lapsille, nuorille ja perheille. Kirjallisuusvalinnoissa panostettiin erityisesti pirkanmaalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden näkyvyyden lisäämiseen. Suurin osa kunnissa vierailleista kirjailijoista olivat Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäseniä.

Tapahtumapäivien lisäksi hankkeessa toteutettiin kunnissa kiertävä, toiminnallinen Sanojen saaret -näyttely, jonka tarkoituksena on innostaa koululaisia lukemaan ja kirjoittamaan ja tarjota uusia ideoita sekä valmiita tehtäväsisältöjä äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen. Näyttely pystytettiin paikalliseen kouluun tai kirjastoon, ja se oli esillä jokaisessa osallistuvassa kunnassa useamman viikon ajan.

Kirjalitta kiertueella -hanke tavoitti arviolta 8400 henkilöä ja sen sisällöt saivat paljon kiitosta niin festivaaliyleisöltä kuin hankkeeseen osallistuneiden koulujen opettajilta ja oppilailta. Erityistä kiitosta saivat jälleen lasten ja nuorten tekstit sekä Sanojen saaret -näyttely, jossa lapset pääsivät itse tarinoimaan, runoilemaan ja käyttämään mielikuvitustaan. Kirjalitta kiertueella -hankkeessa kirjallisuuden sisältöihin ja erilaisiin tekstilajeihin tutustuttiin ennakkoluulottomalla, uteliaalla ja taiteenalojen rajoja ylittävällä tavalla. Kirjalitta kiertueella -tiimi kiittää lämpimästi hankkeeseen osallistuneita yhteistyökumppaneita, kirjastoja, yleisöä, oppilaita ja opettajia! Seuraavan kerran Kirjalittaa vietetään taas Tampereella 4.-10.11.2019.

Lue tarkempi kuvaus hankkeen sisällöistä täältä!