Juhlavuosi käynnistyy!

Hyvää alkanutta vuotta 2023! Tämä vuosi on Yöstäjälle erityinen, sillä juhlimme yhdistyksen 20-vuotissynttäreitä! Juhlavuoden kunniaksi haluamme tuoda entistä enemmän esiin yhdistyksen historiaa ja nykyistä monipuolista toimintaa. Esittelemme joka kuukausi yhden tai useamman tärkeän henkilön, vakiintuneen yhteistyökumppanin ja toiminnan muodon. Juhlavuoden kantavana teemana on lasten ja nuorten tekemä sanataide, jota julkaisemme pitkin vuotta.

Yöstäjä perustettiin kesäkuussa 2003 Tampereella Kahvila Runossa. Kolme perustajajäsentä, silloiset yleisen kirjallisuustieteen opiskelijat Pia Krutsin, Henna Laininen ja Maria Siironen, halusivat edistää lasten ja nuorten kirjoittamisharrastusta sekä osallistavaa ja esittävää kirjallisuustoimintaa. Yöstäjän taipaleella on alusta alkaen ollut kaksi ohjenuoraa: vahva perusta kirjallisuudessa taiteen- ja tieteenalana sekä lasten ja nuorten oman äänen kuuluminen. Tänä päivänä yöstäjäläiset näkevät sanataiteen kaikkein tärkeimpänä taiteenalana lasten ja nuorten koulutuksen ja elämäntaitojen kannalta.

Yhdistyksen nimi lainattiin 10-vuotiaan Artun tarinasta, sillä mikäpä muu nimi paremmin sopisi sanataideyhdistykselle, kuin mustaa aukkoa lähestyvä asteroidi nimeltään Rökö Yöstäjä!