Maaliskuun henkilönä esittelyssä Emily Hallfast

Maaliskuun henkilönä esittelemme yhden uusimmista Yöstäjän ohjaajista. Emily Hallfast on työskennellyt Yöstäjässä keväästä 2021 lähtien, ja hallituksessa hän on toiminut vuoden 2022 alusta.

Lukeminen, kirjoittaminen ja teatteri ovat olleet lapsesta asti Emilylle rakkaita, joten oli täysin luontevaa että yläkoulun jälkeen hän suuntasi Tampereen yhtenäiskoulun ilmaisutaidon lukioon ja sieltä yliopistoon opiskelemaan yleistä kirjallisuustiedettä, luovaa kirjoittamista sekä kaunokirjallista kääntämistä. Sanataiteelliset yhteisöt ovat olleet hänelle aina tärkeitä, niinpä hän on osallistunut aktiivisesti luovan kirjoittamisen ryhmiin lukiosta asti. Sanataiteen yhteisöllisyys ja ajatus, että jokaisella ihmisellä on luovaa mielikuvitusta, sai hänet hakeutumaan lasten ja nuorten sanataideohjaajakoulutukseen sekä yhdeksi Yöstäjän ohjaajista.

Yöstäjässä Emily on päässyt työskentelemään monenlaisissa hankkeissa, tapahtumissa ja kulttuurikasvatusohjelmissa. Kulttuurikasvatusohjelmista etenkin Tampereen Taidekaari ja Nokian kulttuuripolku ovat tulleet Emilylle tutuiksi: ”Sanataide antaa monenlaisille lapsille mahdollisuuden harjoitella mielikuvituksen käyttöä sekä innostua myös lukijana, sillä työpajoissa vinkkaamme myös aina teemaan sopivia kirjoja. Kulttuuriohjelmissa on hienoa päästä tekemään töitä kaikenlaisten lasten kanssa ja nähdä miten jokainen löytää onnistumisen hetkiä."

Lasten innostunut palaute palkitsee pajojen ohjaajan. "Esimerkiksi Nokialla kauhuteemaisen työpajan aikana eräs lapsi hihkaisi ihmeissään, ettei kukaan opettaja ole ennen antanut puhua kauhupeleistä tai kysellyt, miksi kauhu on niin hauskaa. Kyseisessä työpajassa keksimme oman kauhukoulun, sinne erilaisia oppiaineita ja kouluun erilaisia olentoja oppilaiksi ja opettajiksi. Ohjaajana pääsen näkemään eri ryhmien tulkintoja samasta tehtävänannosta, mikä on aina hienoa.”