Kuvitteellisia valtioita

Tšekkojugostania

Tšekkojugostania sijaitsee Tšekkojugostaniassa, joka on varastoitu ulkoministeriön kansliapäällikön 60-luvun alkuperäisessä asussa olevaan siivouskomeroon. Tšekkojugostaniassa asuu tšekkojugostanialaisia. Tšekkojugostanian kansallisruoka on siikakeisarin kylkiruodot. Kansalliseläin on tšekkojugostani (jänis). Kansallispäivän perinneruokaa on tšekkojugostani (jänis).

Sanan 'tšekkojugostani' merkitystä selvittämään on Tšekkojugostaniassa perustettu 2853-jäseninen toimikunta. Toimikuntaan kuuluu muuan muassa maanpetturiksi ryhtynyt Sauli Niinistö ja hänen alistunut koiransa Timo Soini. Nuo kaksi määrittävätkin 80% Tšekkojugostanian kansasta. Tšekkojugostania on hyvä maa.

 

 

Masula

Masula sijaitsee Nasun masussa. Nasu on kahlittu maahan lähelle Suurta Tammea. Asukasluku: kolme ihmistä ja yksi koira.

Uskonto: myöhäis-trumpitlerismi

Rahayksikkö: tammenterho

Masula on tunnettu herkullisista Nasunmasu-nimisistä keikauskakuistaan ja käsiraudoistaan. Käsiraudat ovat Masulan valuuttaa. Masulan tunnetuin nähtävyys on eräs umpisuoli.

 

 

Gerbulöö

Noin 3 km joka suuntaan, sijaitsee maan alla. Gerbulöössä asuu paljolti gerbulöölaisia. Gerbulöössä kaikki rakastavat lakien noudattamista. Gerbulöössä ei ole yhtäkään liikennemerkkiä. Siellä ei myöskään ole lakeja tai karkkikauppaa. Sen sijaan siellä on kukkakauppa. Kukkakaupassa ei ole sääntöjä. Kaikki gerbulöölaiset ovat itse asiassa kukkia. Gerbulöössä on aina talvi, mikä toisinaan tuottaa ongelmia ja suurta surua maan kansalaisille. Lämmityslaitteet ovat aina rikki.

 

 

Gekkoslavia

Me olemme valtio Turun keskustassa, keskellä ei mitään. Kun suutumme, suutumme. Ja kun ajamme, ajat sinäkin. Olemme kaikki liskoja, jotka ajamme asiakirjapinoista askarrelluilla leluautoilla. (Se näyttää paljon vaikuttavammalta ja vakuuttavammalta kuin kuulostaa.) Me olemme se yksi ja ainoa kunniallinen valtio.

Emme juo vettä tai käytä pinnejä. Välimerkkien käyttä maassamme on ehdottomasti kielletty. Maahamme pääsee vain syömällä salaattia. Joka kolmas vuosi maassamme järjestetään suuri salaatinsyöntikilpailu Wanhoja Perinteitä noudattaen. Valtiomme päälisko voittaa sen, joka kerta, mutta kaikkien on pakko osallistua. Häviäjät teloitetaan.

Tervetuloa onnelliseen valtiomme Gekkoslaviaan.

 

 

Avantola

Avantolan valtio on Pyhäjärven jäähän sahatussa 10 m halkaisijaltaan olevassa reiässä. Valtion presidenttinä toimii keisari Siika. Kaikki kalaruoat on kielletty tässä valtiossa. Mutta kun kala liittyy Avantolaan, se syödään. Vasta kalan henki voi osallistua siihen ympärivuorokautiseen kännäämiseen, jota Avantolan kansa harjoittaa kahdeksana päivänä viikossa. Avantolassa otettiin heti perustamispäivänä käyttöön käänteinen kuolemanrangaistus: holtittomat henget tuomitaan takaisin elämään. Avantolassa syödään ainoastaan irtokarkkeja. Avantolan arkkivihollinen on Siikalantola, jolla on tapana sulattaa Pyhäjärven jää, sillä valtio lakkaa silloin olemasta ja henget vapautuvat.

 

Kirjoittanut Kirjaseikkailuryhmä (12-15 -vuotiaat)