Taikaopisto Feenix

Kaarilan koulu, 3A

 

KOULUN ESITTELY

 

Taikakoulu Feenix on sisäoppilaitos, joka sijaitsee viidakossa sademetsän keskellä. Koulu on jättimäinen linna, jossa on lukuisia torneja. Koulun pihassa kasvaa palmuja, bambuja, mansikkapensaita ja lihansyöjäkasveja. Liaanit kiemurtelevat linnan seinillä. Ympäröivässä viidakossa kiertelee tiikereitä, gorilloja ja erilaisia hirviöitä.

 

Taikakoulun sisäänkäynti on suuri portti, josta pääsevät sisään vain koulun oppilaat sormenjälkitunnistuksen avulla. Sormen päässä on loitsu, joka varmistaa että tulija on oppilas. Lisäksi oppilaan täytyy tietää tunnussana.

 

Linnassa on kaksikymmentä kerrosta. Ensimmäisessä kerroksessa on opettajainhuone, johon on kahlittuna ihmissusi. Opettajainhuoneen vieressä on sisäuima-allas, jossa oppilaat voivat harjoitella temppuja.

 

Koulussa on useita luokkahuoneita eri oppiaineille, kuten taikajuomille ja eläintenkesytykselle. Linnassa on myös paljon huoneita vapaa-ajan harrastuksille. Makuusalien vieressä on suuri olohuone, jossa järjestetään discoja ja bileitä. TV-huoneessa on pleikkari ja sen vieressä on kung-fu -sali. Koska oppilaat myös asuvat koulussa, linnassa on jättimäinen makuusali ja ruokasali.

 

Rehtorin kanslia sijaitsee toisiksi korkeimmassa tornissa, korkeimmassa tornissa on kirjasto, jossa kirjat peittävät tornin korkeita seiniä. Yhdessä tornissa asuu kuninkaallinen perhe, ja yhdessä tornissa on Super Park- tyyppinen temppuharjoittelupaikka. Reunimmaisessa tornissa on avaruusluokka, jossa oppilaat leijuvat avaruudessa ja kiipeilevät avaruudenkappaleita pitkin.

Koulussa opiskellaan oppiaineina mm. taikajuomien valmistamista, yleistä taikuutta ja loitsutiedettä. Lisäksi oppilaille opetetaan lentämistä ja taikalaskujen hallintaa matematiikassa. Taistelutaidot on jaettu hyökkäys ja puolustustaitoihin. Hyökkäyksessä tulee hallita tulensyökseminen ja tulivoima, kun taas puolustuksen taitoja ovat jäädytys ja muodonmuutokset. Jäädytystä varten koulussa on kehitetty peli, joka simuloi tilanteita, joissa jäädytystaito on välttämätön. Muita oppiaineita koulussa on käsityö, musiikki, tutkimusmatkailu ja ympäristötieto.

 

Oppilaita otetaan oppilaita sisään hakemuksien perusteella säätyyn tai rotuun katsomatta. Opiston historiassa oppilaina on ollut mm. noitia, taikamursuja, minotaureja, kyklooppeja, panttereita, lohikäärmeitä, velhoja, keijuja ja menninkäisiä.

 

Opistoa johtaa rehtori Vex Partamuikku. Hänellä on taikapölyhuisku, josta pölisevän taikapölyn avulla hän voi muuttaa asioiden muotoa. Hän harrastaa hiirenmetsästystä ja tulipallojen heittoa sekä sumopainia. Hänen ruumiinrakenteensa on kuin luotu sumopainille. Hän pelkää itseään ja toisaalta maailmanloppua.

 

 

HYVÄKSYMISKIRJE

 

Hei _____________________________!

Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty Taikakoulu Feeniksiin.

 

Tarvitset mukaan seuraavia kirjoja:

  • Mursujen aivot, kirjoittanut Etana Jonne
  • Onko aivoilla varjot?, kirjoittanut Mursu Lahtinen
  • Pomputtamistaidot, kirjoittanut Mauri Arkkanen
  • Näin heität noppaa, kirjoittanut Noppa Poppanen

 

Koulussa kirjoitetaan paljon, joten ota mukaan kirjoitusvälineet. Koulusta on mahdollista lähettää kortteja esim. kotiin. Postiikeri toimittaa kortit ja kirjeet muutamassa murahduksessa. Tarvitset koulussa oman taistelukilven. Tarvitset oman kompassin, koska koulussa tehdään paljon retkiä. Et tarvitse omia pähkinöitä, koska koulu tarjoaa jokaiselle ekaluokkalaiselle henkilökohtaisen taikapähkinäpussin. Jokaiselle oppilaalle jaetaan myös oma kulta-avain. Niitä on valittavissa muutamia eri värejä. Koulussa opetetaan lentämistä monella eri tavalla. Kun olet läpäissyt kaikki lentokurssit, saat siitä osoitukseksi oman henkilökohtaisen kahden hengen minilentokoneen.

Koulussa kysytään paljon ja kokoajan. Valmistaudu vastaamaan ja kysymään. Muista että koulussa täytyy viitata, jos on asiaa. Koulussa ei saa käyttää kirvestä, koska koko koulu saattaa romahtaa varomattomasta kirveen käytöstä.

 

Koulun uimaosastolla naksuttelee kohteliaita ja suulaita rapuja, jotka rakastavat sosiaalisia tilanteita. Jokaisella oppilaalla on oma epävarma mehiläinen, joka tarvitsee päivittäistä huolenpitoa ja ruokintaa.

 

Koulua ympäröi vallihauta. Sisäänkäynti on heti nostosillan jälkeen suoraan edessäsi.

Muista olla varuillasi, koska koulun pihassa kuljeskelee yöllä pelottavia klovneja ja käytävillä vaeltelee luurankoja. Lisäksi koulun sisällä lentää tähtiä ja niitä tulee väistellä. Kuitenkaan sinun ei tarvitse pelätä ensimmäistä koulupäivääsi ja haluammekin korostaa, ettei täällä ei ole mitään pelättävää.

 

Tervetuloa Taikakoulu Feeniksiin!

Ystävällisin terveisin

rehtori Vex Partamuikku