Referenssit

Yöstäjä on vuosien varrella toteuttanut monenlaisia hankkeita eri yhteistyökumppanien kanssa. Uusia suunnitellaan ja käynnistetään joka vuosi.

 

Meneillään olevia hankkeita:

 

Kirjalitta - sanataide ja lastenkirjafestivaali

Ensimmäinen Kirjalitta-festivaali järjestettiin Tampereella lokakuussa 2015, ja jatkossa tapahtuma järjestetään vuosittain. Festivaali kutsuu tarttumaan tarinaan ja tarjoaa lapsille oivaltavia mahdollisuuksia kohdata kirja ja kirjailija. Esille pääsevät ennen kaikkea lasten ja nuorten omat tekstit. Tapahtuman takana ovat Yöstäjän lisäksi Lastenkirjainstituutti sekä tamperelaiset ja valtakunnalliset kirjallisuuden ja lastenkulttuurin toimijat.

 

Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelma

Yöstäjä vastaa Tampereen kaupungin peruskouluille suunnatun kulttuurikasvatusohjelma Taidekaaren sanataidetyöpajakokonaisuuksien suunnittelusta ja opetuksesta. Kaikki kolmasluokkalaiset (sekä yleis- että erityisopetus) saavat vuosittain vieraakseen sanataideopettajan. Lisäksi toteutetaan pienempiä museopedagogisia kokonaisuuksia esi-1. sekä 6.-7. luokille.

 

Nokian Kulttuuripolku

Yöstäjä aloitti yhteistyön Nokian kaupungin Kulttuuripolku-ohjelman kanssa lukuvuonna 2015-2016. Nokialla sanataideopettajat vierailevat vuosittain 4. luokissa.

 

Hämeenlinnan Kulttuuripolku

Yöstäjä aloitti yhteistyön Hämeenlinnan kaupungin Kulttuuripolku-ohjelman kanssa vuonna 2015. Sen pituinen se -satutyöpajan saivat vieraakseen kaikki päivähoidossa olevat 5-vuotiaat.

 

 

Aiempia hankkeita:

 

Tervetuloa runokylpyyn! Sanataidetyöpajat ja opetusmateriaalin kehittäminen maahanmuuttajien valmistavaan perusopetukseen.

Työpajat Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella Tampereella, Mänttä-Vilppulassa, Virroilla, Ruovedellä ja Kihniössä 2015-2016.

 

Runoslämmi - esittävän runouden työpajat 3.-4. luokille

Työpajat Taiteen edistämiskeskuksen, Kalevala Korun kulttuurisäätiön ja Oskar Öflundin säätiön tuella 10 Pirkanmaan kunnassa 2013-2014.

 

Tarinan tähti - vuorovaikutteinen kirjallisuuspeli 4.-5. luokille

Työpajat Taiteen edistämiskeskuksen tuella 8 Pirkanmaan kunnassa 2012-2013.

 

Kirjan aika -festivaali

Yöstäjä suunnitteli ja tuotti Hämeenlinna Kirjan aika -festivaalin ohjelman vuonna 2012 yhteistyössä Hämeen taidetoimikunnan kanssa.

 

Tulevaisuuskylä - yhteisötaideprojekti

Tulevaisuuskylä-tapahtuma Tampereen Keskustorilla 2.-3.9.2011 kutsui eri arvomaailmoja edustavat yhteisöt rakentamaan kestävää tulevaisuutta. Tapahtuman tuottajana toimi Yöstäjän sanataidekasvattaja Henna Laininen yhteistyössä TAMK:in, Tampereen kaupungin ECO2-ohjelman ja Tampereen Maan Ystävien kanssa.

 

Savu-projekti

Suomen Kulttuurirahaston Myrsky-hankkeen rahoittama 13-18 -vuotiaiden nuorten sanataide- ja ilmaisutaitoprojekti Savu toteutettiin Kaukajärven yläkoululla ja Tampereen ammattiopistossa.

 

 

Palkinnot

Lasten Tampere ry:n Vuoden Veturi 2009

Tampereen kaupungin lastenkulttuurin tunnustuspalkinto 2007