Koulutukset

Kaipaatko täydennyskoulutusta tai uusia ideoita työhön, kirjoitusharrastukseen tai yrityksen työskentelytapoihin? Nämä koulutukset on suunnattu opetus- ja kulttuurialan ammattilaisille, yrityksille, yhdistyksille ja vanhemmille.

Yöstäjän sanataidekoulutukset eivät vaadi ennakkotaitoja, vain hiukan kokeilumieltä. Sanataidetta tehdään yhdessä, hauskasti ja rakentavassa hengessä. Ota yhteyttä, niin voimme tarjota juuri teille räätälöityä koulutusta tai ohjelmanumeroa.

 

Esimerkkejä sanataidekoulutuksista:

kesto sovittavissa, 2-4 oppituntia: hinta 300-450€ + matkakulut (Tampereen ulkopuolelle) + mahdolliset päivärahat + alv 24%

 

Mitä on sanataidekasvatus?

Tiivis tietopaketti sanataidekasvatuksen sisällöistä ja menetelmistä. Luentomuotoisessa koulutuksessa tutustutaan sanataidekasvatuksen käsitteisiin ja perusasioihin sekä Yöstäjän omiin menetelmiin. Koulutus sisältää monenlaisia käytännön esimerkkejä Yöstäjän sanataidetehtävistä ja -hankkeista, kirjavinkkejä sekä tietoa sanataidekasvatuksessa hyödyllisistä materiaaleista. Voidaan toteuttaa myös etänä. Kesto sovittavissa, 45-90 min.

 

Unelmien (kuva)kirja

Koulutuksessa paneudutaan erityisesti oman, sanataidekasvatuksellisen kirjaprojektin toteuttamiseen ryhmän kanssa. Kuinka lähdetään liikkeelle, ja millaisia tehtäviä kirjaprojektiin liittyen kannattaa tehdä? Koulutukseen sisältyy tietopaketti sanataidekasvatuksesta, paljon kirjavinkkejä sekä konkreettisia tehtäväideoita, joita myös yhdessä kokeillaan. Koulutus on suunnattu erityisesti alakouluikäisiä opettaville, ja se voidaan toteuttaa myös etänä. Kesto 2 h.

 

Lorupussi auki!

Lorut ja runot sopivat erityisesti alle kouluikäisten jokapäiväiseen toimintaan. Koulutuksessa tutustutaan perinteisiin suomalaisiin loruleikkeihin sekä uudempiin lastenrunoihin runsaiden kirjavinkkien ja toimintaohjeiden kera. Tervetuloa kokoamaan oma lorupussi! Koulutuksen vetää Yöstäjän sanataidekasvattaja, lastenrunoilija Pia Krutsin, ja se voidaan toteuttaa myös etänä. Kesto 2 h.

 

Kauhukoulu

Kauhukoulu on erityisesti luokanopettajille suunnattu koulutuspäivä, jossa sanataiteen sisältöjä ja menetelmiä kokeillaan yhteisöllisin tavoin, kauhugenren inspiroimana. Kaipaatteko toimivia työkaluja monilukutaitomonsterin selättämiseen tai kummitteleeko kadonnut kirjoittamismotivaatio? Työpajassa luodaan sanataiteen keinoin kuvitteellinen koulu oppiaineineen, oppilaineen ja opettajahahmoineen. Työpaja antaa valmiudet opetussuunnitelman mukaisten sanataiteen ja luovan kirjoittamisen sisältöjen toteuttamiseen ja se sopii erinomaisesti myös tyhy-päivän ohjelmaksi! VAROITUS! Tässä työpajassa saatat kuolla nauruun, joutua hirviöoppilaiden pelottelemaksi tai päätyä rehtorizombin puhutteluun...

 

Tiimi tutuksi

Tunnetko työkaverisi? Millaisia persoonia työskentelee kanssasi? Tiimi tutuksi -pajassa tutustutaan ja löydetään uusia puolia niin itsestä kuin muista. Samalla ryhmäydytään helppojen ja hauskojen sanataideharjoitusten avulla. Työpaja sopii mainiosti myös jo pitkään yhdessä työskenneille porukoille – olisiko aika tutustua uudelleen?

 

Puhtia blogiin

Blogi mahdollistaa monenlaisen kirjoittamisen. Vaikka kyse olisi asiakirjoittamisesta, blogissa saa olla persoonallinen ja rento. Tässä pajassa haetaan letkeyttä lauseisiin ja sävyjä sanoihin. Samalla pohditaan, millainen teksti saa blogin lukijat kiinnostumaan. Paja soveltuu niin harrastuksekseen bloggaaville kuin myös yhdistyksille ja yrityksille.

 

Luetaan yhdessä!

Luetaan yhdessä! on aikuiselle ja noin 3-6-vuotiaalle lapselle tarkoitettu toiminnallinen satutunti. Satutunnilla kuunnellaan tietenkin hyviä lastenkirjoja ja kokeillaan sanataideopettajan johdolla, kuinka kirjat astuvat ulos kansistaan toiminnallisten menetelmien avulla. Vanhemmalle satutunti tarjoaa sekä kirjavinkkejä että käytännön vinkkejä kirjojen käsittelyyn ja yhteiseen lukuharrastukseen lapsen kanssa. Satutunti sopii esimerkiksi kirjastoon tai lastentapahtumiin, ja sitä varten pitää varata oma, rauhallinen tila. Osallistujamäärä enintään 10 vanhempi-lapsi -paria. Kesto 60-90 min, 200-250 € + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24% (yksi ohjaaja).

 

Kirjastosuunnistus

Kirjastosuunnistuksessa ei kukaan mene metsään, ja kaikki pärjäävät myös ilman lenkkareita ja kompassia! Kirjastosuunnistus on toiminnallinen kirjastoseikkailu, joka on ainoastaan kirjastojen tilattavissa, ja se soveltuu ohjelmaksi esimerkiksi koululuokkien tutustumiskäynnille kirjastoon. Kirjastosuunnistuksessa etsitään sanataideopettajien johdolla lastenosaston hyllyihin piilotettuja sanataiteellisia tehtävärasteja ja opitaan samalla perusasioita kirjallisuuden (ja muunkin lainattavan materiaalin) eri lajeista, luokittelusta ja sijainnista kirjaston hyllyissä. Kesto 90 min, 320 € + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24%.

 

Sanasaappaat jalkaan -koulutuspäivä (6 x 45 min)

Koulutuspäivän aikana avataan sanataiteen saloja ja tutustutaan erilaisiin luovan kirjoittamisen tapoihin itse kokeillen. Opetus- ja kasvatusalan työntekijät saavat koulutuksesta vinkkejä omaan työhönsä. Koulutuspäivä soveltuu myös mille tahansa työporukalle ideoita ja energiaa antavaksi tyhypäiväksi. Älä arkaile astua sanasaappaisiin - virkisty sanataiteen maailmassa! Koulutuksen hinta 700 € + matkakulut (Tampereen ulkopuolelle) + mahdolliset päivärahat + alv 24%.