Esitykset

Sanoilla seikkailuun

Mistä sanat tulevat ja mitä kaikkea niillä voi tehdä? Yöstäjän lennokkaassa sanaseikkailussa löydetään yhdessä tarinan ainekset ja kerrotaan ainutkertainen tarina alkusanoista yllättävään loppuratkaisuun. Yleisö pääsee osallistumaan sanataiteilijan ja kuvittajan johdolla toteutettavaan monitaiteiseen esitykseen. Kotiinviemisiksi saa taskut täyteen ideoita omia tarinoita varten! Suositellaan 3-8-vuotiaille. Esityksen kesto n. 45 min, 350e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat.

 

Jokapäiväinen ihme - runodialogi äitiydestä

Anna Elina Isoaron ja Janette Hannukaisen iskevässä runodialogissa tullaan kyselyikään, opitaan rinnanpään kautta, itketään sipulinlohkojen sekaan ja metsästetään biohajoavia konetiskitabletteja Prismassa. Kotiäitien ja uraäitien nokkapokka taipuu räppi-battleksi, jota säestää lapsiperheiden etuuksia leikkaavien päättäjien röhönauru. Dialogin tunnelma vaihtelee hormoninhöyryisestä harmoniasta maailmantuskaan. Taustat: Ras Kontti ja Janette Hannukainen. Esityksen kesto n. 15 min, 500e + matkakulut tai sopimuksen mukaan. Esitykseen voi yhdistää esim. kirjailijahaastattelun, keskustelupaneelin tai työpajan.

 

Kirjallisuusvieras

Sanataideyhdistys Yöstäjän riveissä vaikuttaa ansioituneita kirjantekijöitä: kirjailija-kirjoittajakouluttaja Päivi Haanpää (mm. Sanataideohjaajan opas, 2015), runoilija Anna Elina Isoaro (Runo-Kaarina-voittaja 2011), kirjailija Katja Krekelä (Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto 2015), runoilija Janette Hannukainen (Tanssiva karhu -ehdokkuus 2015) ja kuvittaja Jani Ikonen (Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto 2013). Tilaa koululuokkaan tai tapahtumaan joku heistä kertomaan työstään tai esittämään tekstejään!