Tapahtumat

Järjestätkö kirjallisuustapahtumaa, kaupunginosafestareita, koululaisten kevätriehaa tai taloyhtiön kekkereitä? Kaipaavatko hääsi rakkausriimittelyä tai yrityksesi pikkujoulut piristystä? Yöstäjältä voit tilata työpajoja tai ohjelmanumeroita erilaisiin tapahtumiin. Tässä esimerkkejä nonstop-ohjelmanumeroistamme. Räätälöimme myös uusia sisältöjä tilaajan toiveiden mukaan! 

 

Runo-onginta

Runo-onginnassa syötiksi tarvitaan sopivia sanoja ja mielikuvitusta! Runomerestä nousee saaliiksi riimikkäitä sinttejä ja vapaamittaisia vonkaleita - uniikkeja, onkijan syötti-ideoiden pohjalta syntyneitä runoja. Runo-onginta sopii erityisen hyvin ohjelmanumeroksi lastentapahtumiin. Kesto 3h, 400e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24 %.

 

Päivystävät satuproffat

Haluaisitko tietää, mikä satuhahmo olisit? Yöstäjän ansioituneet satutieteen professorit päivystävät liikuteltavassa laboratoriossaan ja analysoivat satupitoisuutesi mielikuvitusmitan ja taikaesineiden sadunnaisgeneraattorin avulla. Jokainen asiakas saa tutkimustulokset heti mukaansa satupassiin kirjattuina. Kesto 3h, 400e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24 %.

 

Supersankarin muotokuvaamo

Mikä on sinun supervoimasi? Vedätkö päällesi säihkyvät supertrikoot ja pelastatko maailman pimeyden turvin? Supersankarin muotokuvaamossa selvitetään kävijöiden erityiset kyvyt ja luodaan jokaiselle oma supersankariprofiili. Mukaansa saa ihan oikean, piirretyn muotokuvan itsestään supersankarina omilla supertiedoillaan varustettuina. Kesto 3h, 400e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24 %.

 

Merkillinen Mörkökonttori

Jos ympärilläsi maleksii mörköjä, tai olet mahdollisesti kuullut sellaisen kolistelua komerosta tai sängyn alta, suosittelemme viipymättä kutsumaan paikalle Yöstäjän Mörkökonttorin mörkötoimihenkilöt. Konttoristit onnistuvat (luultavasti) karkottamaan useimmat möröt. Toisinaan he saattavat kuitenkin houkutella niitä paikalle lisää. Tilaukset omalla vastuulla. Mörkökonttorin asiakkaille mukaan oma, henkilökohtainen mörkö. Kesto 3h, 400e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24 %.

 

Yövoimatoimisto

Joko tiedät, mikä sinusta tulee isona? Tai oletko harkinnut alan vaihtoa? Tule Yövoimatoimiston ammatinvalintatestiin, ja toimistomme virkailijat yöelämäasiantuntijasta yöharjoittelijaan auttavat sinua löytämään sinulle sopivan satumaisen ammatin ja takuuvarmasti mielikuvituksellisen uran. Yövoimatoimiston asiakkaana et jää yöttömäksi yönhakijaksi! Jokainen asiakas saa mukaansa testin tulokset ja hienon käyntikortin. Kesto 3h, 400e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24 %.

 

Sanataideagentit

Jos salapoliisitarinan ainekset ovat kadoksissa, kutsu paikalle sanataideagentit! Sanataideagenttien johdolla suoritetaan Yöstäjän agenttiopiston pääsykoe, jossa testataan yleisimmät agentilta vaadittavat taidot päättelykyvystä pokerinaamaan. Kaikki pääsykokeen suorittaneet saavat muistoksi oman agenttikortin. Kesto 45 min/ryhmä, 200e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24 %. Sanataideagenttien vierailuun on mahdollista yhdistää salapoliisitarinapaja, kesto 60-90 min, hinta 160e.

 

Runopotrettipaja

Kuinka sanoilla maalataan muotokuvia? Miltä sinä näytät runona? Yöstäjän runopotrettipajassa tehdään sanataiteilijan avustuksella kuvarunoja omasta itsestä ja löydetään osuvimmat vertaukset omien piirteiden kuvailuun. Pajassa voi tilata tai tehdä runopotretin myös ystävästä tai läheisestä. Heittäydy rohkeasti sanataiteilijan malliksi ja katso, mitä syntyy! Kesto 3h, 400e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24 %.

 

Tarinaliukuhihna

Usko tai älä, Yöstäjän tarinatehtaassa osataan tuottaa laadukkaita ja yksilöllisiä tarinoita liukuhihnalta! Voit itse määritellä tarinasi pituuden, laittaa tilauksen sisään ja seurata kuinka tarinasi valmistuu linjastolla Yöstäjän aikuisten sanataiteilijoiden ja nuorten sanataideharrastajien yhteistyönä. Tarinaliukuhihna tarjoaa samalla myös oivallisen tilaisuuden kurkistaa yhteisöllisen kirjoittamisen menetelmiin. Koska Tarinaliukuhihnan toteutukseen osallistuu aina sanataideryhmien oppilaita, toteutus on mahdollinen rajoitetusti Tampereella ja lähikunnissa. Kesto 2h, 320e + matkakulut Tampereen ulkopuoleelle + alv 24%.

 

Inspiraationeuvonta

Jokainen meistä on luova, mutta joskus tarvitsemme apua luovuutemme löytämiseen. Leikkimielisestä inspiraationeuvonnasta saat henkilökohtaista opastusta Yöstäjän sanataideopettajilta. Luovuutesi lähde voi löytyä lähimetsän kivenkolosta, päivän sanomalehdestä tai taidenäyttelystä. Tule tiskille selvittämään, missä sinun luovuutesi piileksii! Inspiraationeuvonta sopii tapahtumiin niin aikuisille kuin lapsillekin. Kesto 2h, 320e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24%.

 

Muodonmuutosten apteekki

Millaisella reseptillä syntyy muodonmuutosjuoma? Kaipaatko rohtoa ihastuksesi kiinnostuksen herättämiseen tai tylsän päivän piristämiseen? Muodonmuutosten apteekista löytyy konsti joka vaivaan. Mukaasi saat takuuvarmasti yksilöllisen reseptin, jonka tärkein ainesosa on mielikuvitus. Muodonmuutosten apteekki sopii tapahtumiin niin aikuisille kuin lapsillekin. Kesto 2h, 320e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24%.

 

Rakkausrunokioski

Rakkausrunokioskissa Yöstäjän sanataideopettajat ja/tai oppilaat kirjoittavat lemmekkäitä säkeitä tilaajan toiveiden pohjalta. Tule hakemaan ainutkertainen runo kullanmurullesi! Rakkausrunokioski sopii niin aikuisten kuin lastenkin tapahtumiin. Kesto 3h, hinta 400e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24%. VINKKI: Räätälöimme runokioskista toiveidesi mukaisen: kauhurunoa Halloween-juhlaan, joulurunoja pikkujouluihin, luontorunoja ulkoilmatapahtumaan jne. Kerro toiveesi, niin ideoidaan yhdessä juuri sinun tapahtumaasi sopiva runokioski! 

 

Kirjastosuunnistus

Kirjastosuunnistuksessa ei kukaan mene metsään, ja kaikki pärjäävät myös ilman lenkkareita ja kompassia! Kirjastosuunnistus on toiminnallinen kirjastoseikkailu, joka on ainoastaan kirjastojen tilattavissa, ja se soveltuu ohjelmaksi esimerkiksi koululuokkien tutustumiskäynnille kirjastoon. Kirjastosuunnistuksessa etsitään sanataideopettajien johdolla lastenosaston hyllyihin piilotettuja sanataiteellisia tehtävärasteja ja opitaan samalla perusasioita kirjallisuuden (ja muunkin lainattavan materiaalin) eri lajeista, luokittelusta ja sijainnista kirjaston hyllyissä. Kesto 90 min, 320e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24%.

 

Luetaan yhdessä!

Luetaan yhdessä! on aikuiselle ja noin 3-6-vuotiaalle lapselle tarkoitettu toiminnallinen satutunti. Satutunnilla kuunnellaan tietenkin hyviä lastenkirjoja ja kokeillaan sanataideopettajan johdolla, kuinka kirjat astuvat ulos kansistaan toiminnallisten menetelmien avulla. Vanhemmalle satutunti tarjoaa sekä kirjavinkkejä että käytännön vinkkejä kirjojen käsittelyyn ja yhteiseen lukuharrastukseen lapsen kanssa. Satutunti sopii esimerkiksi kirjastoon tai lastentapahtumiin, ja sitä varten pitää varata oma, rauhallinen tila. Osallistujamäärä enintään 10 vanhempi-lapsi -paria. Kesto 60-90 min, 200-250e + matkakulut Tampereen ulkopuolelle + mahdolliset päivärahat + alv 24% (yksi ohjaaja).

 

Hinnat ovat esimerkkejä kahden ohjaajan toteuttamista sisällöistä. Ohjelmanumeroiden kestoa on mahdollista muuttaa tilaajan toiveiden mukaan ja pienen yleisön tapahtumissa nonstop-ohjelmanumerot Runo-ongintaa lukuun ottamatta on mahdollista toteuttaa myös yhden ohjaajan voimin.