Hyvinvointipalvelut

Makumuistoja

Makumuistoja-sanataidepajoissa herätellään aistit ja muistot ruokatarinoiden avulla. Mitkä olivat lapsuutesi lempiruokia tai ihmeellisiä uutuuksia? Kuka teillä kokkasi? Miten lempiruokasi valmistetaan? Valmiiden tekstien, kuvien ja yhdessä muistelemisen avulla kootaan ryhmän ruokamuistot ja reseptit talteen myöhemminkin tutkittaviksi. Ruokamuistot tuovat esiin osallistujien historiaa ja herättelevät aisteja.

Makumuistoja-paja sopii esimerkiksi muistisairaiden ryhmälle, eikä se vaadi osallistujilta kirjoittamista. Paja on mukautettavissa erilaisille kohderyhmille. Kesto 3 x 45-60 min. Hinta 400 € + alv 24%.
 

Sanojen voimalla

Miten sanoittaa erilaiset tunteet? Sanojen voimalla -pajassa tutkitaan mielikuvia ja kielikuvia lempeästi ja voimauttavasti. Tavoitteena on löytää sanataiteen keinoin uusia tapoja puhua vaikkapa ilosta, surusta tai yksinäisyydestä ja sitä kautta ymmärtää sekä itseä että toisia paremmin.

Paja sopii esimerkiksi työyhteisöille tai harrastusporukoille. Kesto 120 min. Hinta 350 € + alv 24%.
 

Runokorttipaja

Pajassa askarrellaan kortteja, jotka koristellaan kauniilla kielikuvilla. Valmiiden sanojen ja kuvien avulla syntyy kortteihin pieniä runoja vaikkapa luonnosta, joulusta tai kesästä. Tässä pajassa jokainen osaa runoilla! Korttien askartelu edellyttää hiukan sorminäppäryyttä; sanataideohjaajat avustavat tarvittaessa. Paja voidaan järjestää myös esimerksiksi tapahtuman yhteydessä nonstop-pajana, jossa osallistujat voivat viipyä heille sopivan ajan.

Kaksi ohjaajaa, kesto 60 min. Hinta 250 € + alv 24%. Askartelumateriaalit sisältyvät hintaan.

 

 

Ennen – nyt – tulevaisuudessa

Sanataidepajassa pysähdytään tuokioksi niin menneen, nykyisyyden kuin tulevaisuuden äärelle. Mitä tapahtuu nyt, mitä on tapahtunut, mitä pitäisi tapahtua? Pajassa voidaan keskittyä kunkin osallistujan omaan elämäntarinaan tai pohtia esimerkiksi työyhteisön tai yhdistyksen asioita yhdessä sanataiteen keinoin. Runon ja proosan keinot tuovat uusia näkökulmia, ja kannustavassa ilmapiirissä ryhmäläiset rohkaistuvat kokeilemaan erilaisia ilmaisutapoja ja tutkimaan valintojaan ja toiveitaan. Aiempaa sanataidekokemusta ei tarvita.

Kesto vähintään 2 h. Hinta alkaen 350 € + alv 24%.