Hanketoiminta

Merkittävä osa Yöstäjän toimintaa ovat erilaiset hankeavustuksin toteutettavat projektit. Viime vuosina olemme toimineet yhteistyökumppaneina esimerkiksi monissa kuntien ja kirjastojen hankkeissa. Onko sinulla mielessä hanke, jonka kirjallisuus-sisältö kaipaisi asiantuntijaa tai toteuttajaa? Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä, miten yhteistyö parhaiten rakentuisi ja mistä löytyisi hankkeen rahoitus. Kokeneina apurahanikkareina voimme kommentoida myös apurahahakemusten sisältöä.

Olemme toteuttaneet kirjastojen ja muiden kulttuuritoimijoiden hankerahoitusten puitteissa esimerkiksi seuraavanlaisia sanataiteellisia kokonaisuuksia:

2017-2018: Kaksikieliset lorukylvyt yhteistyössä kulttuurikasvatusyksikkö Taiten monikulttuuristen museopalveluiden kanssa. Pikkulapsiperheille suunnatuissa lorukylvyissä tutustuttiin suomalaisiin ja muiden kulttuurien loruleikkeihin kahdella kielellä. Suomalaisia loruja käännettiin persiaksi ja arabiaksi.

2017-2018: Esikoululaisille suunnatut Velhokoulu- ja Sen pituinen se -satutyöpajat Ruovedellä ja Mänttä-Vilppulassa yhteistyössä Ruoveden kunnan kanssa (Kirjakolahduksia koululaisille -hanke).

2016-2017: Ilmiöpohjaisen kirjallisuudenopetuksen materiaalipankki. Lastenkirjainstituutin hankerahoituksella ideoimme kirjallisuusaiheisia, ilmiöpohjaisia sanataidetehtäviä ala- ja yläkoulujen käyttöön.

2016: Suuri lukuseikkailu -oppimateriaalipaketti. Suunnittelimme alakoulujen opettajien käyttöön suunnatut sanataidekokonaisuudet Lukukeskuksen ja Lastenkirjainstituutin Suuri lukuseikkailu -hankkeeseen.

2016: Suuri runolöytöretki. Runouden historiaan opastava sanataidetyöpaja kaikille Kihniön yhtenäiskoulun luokka-asteille yhteistyössä Parkanon ja Kihniön kirjastojen kanssa.